. Ma Auguszta napja van.
Ezerfős birkózócsarnok?
2015-03-11 17:12:11
Ezerfős birkózócsarnok?

Ezerfős birkózócsarnok?

Németh Szilárd mindent megtett annak érdekében, hogy megválasszák a Birkózó Szövetség élére. Az akció részeként azt is elintézte még 2014-ben, hogy a 2015. évi költségvetésben 400 millió forintot biztosítsanak egy csepeli birkózócsarnok kialakítása érdekében.

 

Ezzel volt kapcsolatos, hogy még 2014 őszén egy megállapodás tervezetet is aláírtak a Csepel SC Alapítvánnyal, mely szerint az alapítvány vagyonelemeket ad át az önkormányzatnak, többek között a Béke téri komplexum Nehézatlétikai Csarnokát és környezetet. A részletekről a Csepeli Hírmondó is beszámolt a választási különszámainak egyikében.

 

Itt épült volna a csarnok.

Valami azonban közbejöhetett, mert a legutóbbi testületi ülésen olyan döntés született, hogy az önkormányzat 20 millió forintnyi saját forrásból elkezdi a csarnok építésének előkészítését, három lehetséges területet vizsgálva:

  • Hollandi út 8-10
  • Hollandi út 14.
  • Kis Duna sor (a Kutyakiképző és a Vendéglátóipari Szakközépiskola között)

 

Minderről így számolt be facebook oldalán Csepel országgyűlési képviselője, aki jelen volt az említett ülésen:

„…eddig arról volt szó, hogy a Csepel SC Alapítvány területének egy részét azért választják le a Béke téri komplexumról, hogy ott legyen a csarnok. Az ingatlanszakértő szerint 300 milliót érő Nehézatlétikai Csarnok és közvetlen környezetének átvételéről még 2014. október 6-án szavazott a testület, és erről a választások előtti utolsó lapszámában az önkormányzati lap is beszámolt. Most meg már a Kis-Duna melletti építkezés előkészítéséről döntöttek.

Tényleg a Kis-Duna partján akarnak építkezni?

Nem elég, hogy anno az ugyan oda tervezett lakóparkot egyszer már megakasztották a csepeliek?

Tényleg oda kell ezer fős csarnokot építeni? Mire kell akkor a béke téri csarnok?

Vagy befuccsolt a megállapodás a Csepel SC Alapítvánnyal?”

 

A történet azért érdekes, mert nem is volt még olyan régen, amikor pont a Fidesz volt a legnagyobb ellenzője a Kis-Duna partjára tervezett beruházásoknak. Talán emlékeznek még rá, hogy egy ingatlanberuházó cég akart hatalmas lakóparki lakásokat építeni a Hollandi úton. Akkor erős lakossági nyomásra (és a Fidesz tiltakozásának hatására) az önkormányzat előbb korlátozta a terület beépíthetőségét, valamint a cég is garantálta, hogy megmarad a sétány.

 

Ez azonban érthetően nem volt elég, így végül el kellett állniuk a beruházástól. Így megmenekült a Kis-Duna partja. Németh Szilárd ebbe az ügybe rendesen beleállt, mindent megtett a terület védelme érdekében. (még önálló képviselői indítványt is beadott, hogy rendeljenek el változtatási tilalmat a területre).

 

Ezt követően 2009-ben felmerült még egy Wellness központ építése is (a Strand és a tervezett lakópark közötti területen), de azt is elmeszelték. Ekkor a Fidesz még népszavazási kezdeményezéssel is fellépett.

 

A kérdés már csak az, hogy ha 2010 előtt nem volt elfogadható a Kis-Duna partjának a beépítése (joggal), akkor most miért akarnak oda 1000 fős csarnokot építeni.

 

Forrás: csepelhirek.blog.hu

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>