. Ma Auguszta napja van.
Előzetesben a gyermekeket zaklató tanár
2014-02-18 08:03:05
Előzetesben a gyermekeket zaklató tanár

Előzetesben a gyermekeket zaklató tanár

Előzetes letartóztatásba helyezték és azonnali hatállyal elbocsátották azt a testnevelő tanárt, akit szexuális zaklatással gyanúsítanak Csepelen, egy alapítványi iskolában. A Burattino Általános és Szakképző Iskola szorosan együttműködik a hatóságokkal: igyekszik felvilágosítást nyújtani a sajtónak, de a gyermekek érdekében tapintatot kér - közölte Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-vel.

 

A Blikk hétfői számában írt arról, hogy a XXI. kerületi általános és szakközépiskola egyik tanárának előzetes letartóztatását felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta az ügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya indította.
    

Az MTI a Blikkre hivatkozva azt írja, hogy a csepeli iskola 34 éves testnevelő tanára valószínűleg évek óta fajtalankodhatott a rábízott gyerekekkel, a történtek két héttel ezelőtt derültek ki.
    

Az iskolaalapítvány kuratóriumi elnökének közleménye szerint a gyermekek szexuális zaklatásra utaló panasza nyomán haladéktalanul rendőrségi feljelentést tettek a tanár ellen, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, munkaviszonyát munkáltató azonnal megszüntette. Az intézmény szorosan együttműködik a rendőrséggel, különös tekintettel az érintettek és a nyomozás érdekeire.
    

A gyermekek és a szülők számára tájékoztatót tartottak a megrendítő eseményről. Szakemberek segítségével elkezdődött a gyermek-, és felnőtt közösséget ért trauma ártalomcsökkentését és feldolgozását segítő munka. Az iskolaalapítvány kuratóriuma kérte a sajtót, hogy a gyermekek személyiségi jogainak védelmében kellő tapintattal, emberséggel és az újságírói etika fokozott betartásával kezelje az eseményt. A történtekkel kapcsolatban a kuratórium elnöke minden olyan információt megad a sajtónak, ami a nyomozás érdekeit nem sérti.

 

A Blikk legfrissebb írása szerint a gyermekrontás miatt letartóztatott nevelő négy 8-12 év közti gyermekkel fajtalankodott, de ez a szám akár több is lehet. Hogy elérje célját, érzelmileg zsarolta őket. A sorozatos gaztettekre akkor derült fény, amikor két gyermek megelégelte a férfi basáskodását, és feldobta a tanárt. A két fiú B. Tamás sportkörébe járt bokszolni, de asztaliteniszre váltottak volna. A nevelő ezután szüntelenül fenyegette a gyerekeket.

A gyanú szerint a tanár eldugott, sötét szertárakban, öltözők fürdőszobái­ban kényszerítette szexre tanítványait.

 

Forrás: mti.hu, blikk.hu

 

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>