. Ma Auguszta napja van.
Egy bukott népszavazás csepeli tanulságai
2016-10-11 21:00:42
Egy bukott népszavazás csepeli tanulságai

Egy bukott népszavazás csepeli tanulságai

A Fidesz gyűlölethadjárata országosan is, és Csepelen is csúnyán megbukott. A XXI. kerületben bőven az országos átlag alatt maradt a részvétel október 2-án. Ahogy országosan a Fidesz-kormánynak, úgy Csepelen a fideszes önkormányzatnak is le kell vonnia a legfőbb tanulságot. A masszív többség Csepelen is egyértelművé tette: nem kér a méregdrága és káros gyűlöletkampányból.

 

Beszéljünk a károkról. A felbecsülhetetlen és felbecsülhető károkról.

 

Felbecsülhetetlen károkat okozott a kerületnek Borbély Lénárd, Ábel Attila, Morovik Attila és a képviselőtestület fideszes többsége annak a határozati javaslatnak a megírásával és megszavazásával, amely a kampányban kilakoltatással fenyegette a csepeli bérlakások lakóit. Óriási kár, hogy a teljes magyar sajtót bejárta a hír, hogy Csepelen a fideszes városvezetés aljas módon a saját lakosságát zsarolja a népszavazási kudarctól tartva. Borbély Lénárd önző politikai érdekből Németh Szilárd nyomába lépve vitte a kerület rossz hírét az országos médiába. Ezek után az a minimum, hogy bocsánatot kérnek a megzsarolt 1500 csepeli családtól.

 

Beszélnünk kell a felelőtlen fideszes önkormányzat által okozott kézzelfogható, anyagi károkról is. Azt már tudjuk, hogy országosan legalább 11 milliárd forintba került a Fidesz-kormány eredménytelen gyűlöletkampánya. A kérdés az, hogy Csepelen mennyi közpénzt költött a fideszes önkormányzat a lakosság aljas fenyegetésére?

 

A Fidesz által kezdeményezett vasárnapi népszavazás Csepelen az országosnál is egyértelműbb bukásának tükrében a következőket követeljük:

1. Borbély Lénárd kért már egyszer bocsánatot a XXI. kerület lakóitól, amikor ittas vezetéssel elkapták. Itt az ideje, hogy újra megtegye! Kérjenek bocsánatot!

2. Tételesen számoljanak el, mennyi közpénzt költöttek el Csepelen az önkormányzati kasszából a fideszes gyűlöletkampányra!

3. Vonják le a tanulságot, és soha, de soha többé ne fenyegessék a vezetésükre bízott kerület lakosságát!

 

MSZP Csepeli Szervezete

 

forrás: csepelimszp.hu

Utoljára frissítve: 2016-10-11 21:47:12

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>