. Ma Béla napja van.
Dr. Szabó Szabolcs – öt percben a lex CEU-ról, a Parlamentben
2017-04-10 17:32:22
Dr. Szabó Szabolcs – öt percben a lex CEU-ról, a Parlamentben

Dr. Szabó Szabolcs – öt percben a lex CEU-ról, a Parlamentben

Dr. Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli és soroksári országgyűlési képviselője április 7-én tette közzé közösségi oldalán parlamenti felszólalásának videó-felvételét.

 

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014/

 

Érdemes végighallgatni, végignézni, mi a véleménye Csepel megválasztott országgyűlési képviselőjének arról a témáról, amely a hétvégén hatalmas tiltakozó, tüntető tömeget vitt utcára Budapesten.

 

 

Egy kis segítség azoknak, akik a betű erejében hisznek: itt elolvashatják a hozzászólás szövegét.

 

„Köszönöm a szót, Elnök Úr.

Most nem, mint országgyűlési képviselő, hanem elsősorban, mint egyetemi oktató beszélnék. Érdekes módon, vagyunk itt többen a Házban: államtitkár úr, Vinnai úr már beszélt, Pósán úr, ha jól tudom, még fog beszélni. És elsősorban azt gondolom, hogy nekünk kellene ebben a kérdésben úgy meggondolni a cselekedeteinket, hogy átgondoljuk, hogy a mi, saját, szűk területünknek mi használ, meg mi nem használ.

Elképesztőnek tartom, hogy Önök képesek ide kiállni, - Pósán úr még nem szólt, de gondolom, mellé fog állni – képesek ide kiállni és gyakorlatilag olyan dolgot vállalnak fel, amivel tudom jól, hogy egyébként biztos nem értenek egyet! Mert aki egyetemen szocializálódott, az ilyen lépéssel, ilyen törvényjavaslattal nem érthet egyet. Ez teljesen egyértelmű! Valamiért ezt fölvállalják.

Én államtitkár úr helyében már rég lemondtam volna, egyébként, ahelyett, hogy ide behozzák, az Ön nevével ezt a javaslatot.

Mert ugye néhány dolgot azért tisztázzunk!

Egyrészt, a kormány valóban sunnyog, mert miközben megy a „sorosozás”, aközben azt állítják, hogy semmi köze ehhez a történethez, pedig persze, hogy erről szól! Tudunk értelmezni, megérteni egy szöveget, amit elolvasunk.

Erről szól az egész!

Meg kell nézni az egész törvénymódosításnak a lényegét, hogy az EGT térségen kívüli intézmények esetében – amik ráadásul alapítványi intézmények – ott a munkavállalói engedélyek kiadását hogyan szigorítják, az államközi szerződés meglétét hogyan követelik?

 

Ha összerakjuk ezeket az elemeket, egy intézmény van, amire ez vonatkozni fog: a CEU!

Még az Andrássy Egyetemre sem fog érdemben hatást gyakorolni! Pont. Erről szól!

 

Lázár Jánost én azért becsültem, amikor a lex-Heinekent ide behozta, mert ő azt mondta: emberek, ez van, igen, védjegyre védjegy a válasz. Ő nem beszélt mellé! Tessék ezt ilyen szellemben folytatni, és akkor majd értelmesen tudunk beszélni.

 

A másik alapvető tény, hogy a CEU is meg a Közép-Európai Egyetem is törvényesen, szabályosan működik! Ezt mindenki vésse az emlékezetébe!

Az, amit feltárt az Oktatási Hivatalnak a jelentése, az adminisztratív pontatlanság.

Hiller képviselő úr nagyon jól mondta, - s, mi ezt tudjuk, akik dolgoztunk, dolgozunk egyetemen – hogy ez egy hétköznapi dolog, egy magyar állami egyetemen. Nem ilyenek, sokkal súlyosabbak!

Meg kell nézni, hogy amikor az akkreditációs felülvizsgálatok történnek, akkor, mondjuk a magyar doktori iskolák nagy részénél a „feltételesen megfelel” minősítést kapják. Mert éppen nincs elég törzstag, nem jó a képzési program, vagy éppen nincs minőségbiztosítási tervük, programjuk. Van olyan doktori iskola egyébként, amit meg is szüntetnek.

 

Soha, senkinek nem jutott eszébe ez alapján azt mondani, hogy szüntessünk meg magyar állami egyetemet.

 

Én maga vettem részt olyan adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésében, az ELTÉ-n, amikor a végén negyvenezer oldal papírt töltöttünk ki. Egy ilyen tolókocsival, vagy mivel kellett bevinni az Oktatási Hivatalba.

Biztos, hogy egy csomó hibát elkövettünk. Volt is utána hiánypótlási kötelezettség. De nem kaptunk egy törvénymódosítót, hogy akkor az ELTE zárja be a kapukat!

 

Szóval, ezt vésse mindenki az eszébe, hogy a CEU és a Közép-Európai Egyetem törvényesen működik!

 

Akkor, mi áll ennek az egésznek a hátterében?

 

Nagyon egyértelműen azonosítható!

Néha beszélnek erről, csak mondom, nem vallják be egészen nyilvánosan, hogy ellenségkép-gyártás folyik. Most éppen a Soros a „patásördög” – éppen nincsenek „migránsok” az országban, ahogy Önök szokták őket nevezni.

Valaki kell, mert készülnek a következő választásra!

 

Csak az a baj, hogy ezzel a magyar felsőoktatásnak ártanak!

 

Önök ezt tudják, hogy a magyar felsőoktatásnak ártanak, mert amikor majd mi elmegyünk egy külföldi konferenciára, és ott felállunk, (Önök megkapják egyébként, hogy ezt miért szavazták meg – de az legyen a személyes ügyük, azt majd lerendezik magukkal, meg azokkal a kollégákkal, akikkel beszélgetni fognak) de minket fognak onnan kinézni!

Mert olyan országból, hogyha megy az ember, ahol egy egyetemet csak úgy bezárnak, ellehetetlenítenek, egyik pillanatról a másikra, ha egy ilyen országból jön egy ember PhD fokozattal – körberöhögik, semmit nem ér! Az én PhD fokozatom, meg az Öné sem, meg az Önöké sem fog érni semmit!

Nem fog számítani!

Ilyen országból, ha megy egy ember, azt egyszerűen kinézik onnan a kollégák.

 

Úgyhogy, ezt nem kivételes eljárással kellett volna idehozni, hanem kivételes eljárással, kivételes sürgősséggel vissza kellett volna vonni ezt az egészet!

 

Szégyelljék magukat!”

 

A törvényt elfogadta a parlament, s megtörtént az azonnali reagálás is: hétvégén Budapesten tüntetések voltak.

 

Ugyancsak dr. Szabó Szabolcs közösségi oldalán is látható a 444.hu drónfelvétele, melyen a tüntetők létszámára lehet következtetni.

 

https://444.hu/2017/04/09/ezen-a-dronvideon-latszik-igazan-milyen-hatalmas-is-volt-a-lanchidon-hompolygo-tomeg

 

Érdemes megtekinteni.

 

Mint ahogy a 168 óra videoriportját is érdemes végignézni…

 

http://168ora.hu/tuntetes-tuntetes-utan-video-az-ejszaka-esemenyeirol/

 

21. kerületi Hírhatár Online 

 

Forrás: facebook.com

Utoljára frissítve: 2017-04-10 17:42:28

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>