. Ma Márk napja van.
Csepeli fotóklub - új néven
2015-02-15 16:32:27
Csepeli fotóklub - új néven

Csepeli fotóklub - új néven

A Csepeli Munkásotthon Réti Pál Fotóklubja (saját kutatásaival megerősítve és alátámasztva az információt) hamarosan megváltoztatja nevét: áprilistól a Csepeli Munkásotthon Stemmer Ferenc Fotóklubjaként végzi majd tevékenységét – adta hírül a Hírkomp.hu

 

A névváltoztatást a Réti Pál Fotóklub február 5-ei közgyűlése egyhangúan megszavazta. Ezen a közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a fotóklub elnöki tisztéről leköszönő Tüske István helyett (aki elnökhelyettesként – Oberlander Sándorral együtt – az elnökség tagja marad) Berta Bélát választják meg a fotóklub elnökének.

 

A névváltoztatás előkészítése során – melyben nem kis szerepe volt a Hírkomp-ban megjelent, és Stemmer Ferenc életpályáját bemutató cikkének – a fotóklub történetének kutatása is nagyívű fordulatot vett. Stemmer Ferenc hagyatékának áttekintésekor kiderült, hogy a csepeli fotóklub nem 85, hanem idén már 103 éves, hiszen 1912-ben, amikor a CSTK (a Csepel SC elődje) megalakult, annak már volt szabadidős – fotózással és túrázással foglalkozó – szakosztálya is, itt Stemmer Ferenc a fotolaboratóriumot vezette. Stemmer Ferenc pedig 1914-es fotóin egyebek mellett a csepeli szikratávírót is megörökítette.

 

A 103 esztendős csepeli fotóklub továbbra is kötődik (immár 1960 óta) a Csepeli Munkásotthonhoz, s dokumentációs tevékenységével hozzájárul a ház programjainak, csoportjainak archiválásához.

 

Az elnöki tisztről leköszönt Tüske István – a fotóklub tagjai végtelenül sajnálják, hogy életkora miatt nem vállalja tovább ezt a feladatot – több évtizedes tevékenysége alatt a klub tagjainak létszáma megháromszorozódott. A fotóklub folyamatosan kiállítási lehetőségeket kap a Munkásotthontól, támogatókra talált és kiadványokat is megjelentet. A precíz és hozzáértő vezetés komoly szerepet játszott abban, hogy a tagság békében tevékenykedik, egyre élénkebb a klubélet, folyamatosan vannak programok és tervezetten fejlődik a kis fotós közösség.

 

Berta Béla – aki szintén nyugdíjas –, az új elnök az utóbbi egy évet Tüske István mellett töltötte, egyfajta betanulási időszakot tudhat a háta mögött, megismerkedett a főbb szervezési és kapcsolattartási feladatokkal, bekapcsolódott a kiállítások előkészületeibe, s elsajátította a klubvezetés egyéb rejtelmeit.

Van tapasztalata a vezetésben, hiszen korábban (az azóta megszűnt) Mahart Fotóklubot szervezte és vezette.

Egyik legnagyobb megoldandó feladata az utánpótlás megszervezése lesz: a fiatalabb generációval kell megkedveltetni a fotózást, és a klubban folyó műhelymunkát.

 

A Csepeli Munkásotthon Stemmer Ferenc Fotóklubja idei első kiállítását áprilisban tartja, melyet ősszel és télen még további két kiállítás követ majd.

 

Forrás: hirkomp.hu

Utoljára frissítve: 2015-02-15 16:36:30

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>