. Ma Emma napja van.
Biztonságosan közlekedni
2014-12-08 13:53:05
Biztonságosan közlekedni

Biztonságosan közlekedni

Az idei év azért is különösen izgalmas volt, mert új programokkal, új kihívásokkal gazdagodott a program. Az elsődleges célcsoport továbbra is a gyermekek, diákok  voltak, de 2014-ben a kiemelt főtámogatónknak köszönhetően a motorosokat is megszólították.


Ebben az évben a motorozás iránt érdeklődőknek is érdekes és hasznos programokat kínált a Magyar Autóklub. Kiemelendő a jogszabályi háttér, mely azokat a normákat rögzíti, amik a közúti közlekedést szabályozzák. Figyelmet igényelnek a motorosok közlekedésére vonatkozó új rendelkezések. A programot színesítette, hogy a kerékpáros pálya igény szerint átalakult a motorosok számára és ők is megmutathatták, hogy mennyire sikeresen tudják teljesíteni az ügyességi feladatokat. A műszaki biztonság is teret kapott a megújult rendezvényeken, ugyanis fék-hatásmérő berendezéssel ellenőrizték a motorok fékjeinek eredményességét.


A program elnevezésével összhangban az időskorúak preventív figyelemfelkeltése is hangot kapott. Számukra megelőző jellegű programokat biztosított a MAK, melyek igény szerint az elméleti-, és gyakorlati képzéseket tartalmazták.


Felhívták a figyelmet a jogszabályi környezetre, illetve annak változásaira, gyalogos, kerékpáros közlekedés legfontosabb változásaira, veszélyeire, látásellenőrzést végeztek és a résztvevők kipróbálhatták a MAK vezetéstechnikai pályáját is.


A vezetéstechnikai oktatást az autóklub az időskorú közlekedők figyelmébe is ajánlja, mert irányított formában tapasztalhatják meg, milyen érzés csökkent kerék-talaj kapcsolat mellett irányítani a gépjárművet. A pályát saját gépjárművel lehet igénybe venni. A programok helyszínein az ünnepélyes megnyitók alkalmával egybekötött sajtótájékoztatókon a vezetéstechnikai képzés során egy speciális számítógépes szimulátor segítségével mutatták be az utakon előforduló vészhelyzeteket.


Forrás: Magyar Autóklub

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>