. Ma Márk napja van.
Az esély még nem győzelem - ahhoz szavazatok is kellenek...
2018-03-22 14:11:35
Az esély még nem győzelem - ahhoz szavazatok is kellenek...

Az esély még nem győzelem - ahhoz szavazatok is kellenek...

A Republikon Intézet szerint:

"Bár az utóbbi hetekben a választásokkal kapcsolatos közbeszédet a visszalépések kérdése uralta, a Republikon Intézet számításai szerint nincs szükség átfogó visszalépési megállapodásokra a Fidesz kisebbségbe szorításához. Ez már csak azért is fontos, mert valószínű, hogy a legtöbb körzetben több ellenzéki jelölt is indul. Ilyen helyzetben a kulcs a választói tudatosság: az, hogy a szavazók tudják-e, hol kinek van esélye a Fidesz legyőzésére. Ha a választók akár csak kis része is átszavaz az esélyes jelöltre, a Fidesz az abszolút többséget jelentő 100 mandátum alá eshet. A Republikon Intézet 51 választókerületet rendezett sorba aszerint, a baloldal vagy a Jobbik jelöltje kerülhet-e közelebb a Fideszhez – vagy előzheti meg a kormányoldalt. E körzetek megnyerése már bőségesen elég az abszolút többség megakadályozásához.

 

Ma  úgy tűnik, hogy visszalépésekre nem vagy csak kevés kerületben lehet számítani. A Jobbik elzárkózik az egyéni kerületi koordinációtól, az LMP pedig teljesíthetetlen feltételekhez – többek között a Jobbik visszalépéséhez – köti az együttműködésben való részvételét. A Fidesz legyőzése azonban visszalépések nélkül is elképzelhető.

 

A Republikon Intézet számításai szerint – ahogy az a Közös Ország Mozgalom kutatásaiból is látszik – Budapesten minden választókerületben a baloldali jelölt esélyesebb."

 

Március 19-én jelent meg a Republikon Inzézet legfrisebb becslése. A számítások szerint Budapest 17. országgyűlési választókerületében, azaz Csepel-Soroksáron a legesélyesebb:

 

 

Mindez a térképen ábrázolva:

 

 

21. kerületi Hírhatár Online

 

Forrás: republikon.hu

Utoljára frissítve: 2018-03-22 14:21:51

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>