. Ma Gedeon napja van.
Az Egressy sikerei
2016-12-02 15:24:25
Az Egressy sikerei

Az Egressy sikerei

Az utóbbi egy hónapban három alkalommal is örömteljes hírekben szerepelt a csepeli Egressy Béni Református Művészeti Középiskola

 

Junior Príma Díj

 

Tíz fiatal népművész vehette át a Junior Prima Díj népművészet és közművelődés kategóriájának elismeréseit november 4-én Budapesten.


Az elismeréseket Gattyán György, a Prima Primissima Alapítvány társalapítója, a Docler Csoport alapítója nevében Somkuti András, a Docler Csoport elnöke és a díj egyik zsűritagja, Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa adta át többek között Básits Branka (képünkön) népdalénekes-előadóművésznek, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanárának.

 

 

Szaxofonban is a csúcson

 

Szép, sikerrel zárult a pomázi Teleky – Wattai Művészeti Iskolában az VI. Országos Szaxofonverseny, amelyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola az alábbi eredményt érte el:


I. Korcsoportban II. helyezést ért el: Juhász Marcell klasszikus szaxofonon, aki a verseny szinte legfiatalabb résztvevője volt. Felkészítő tanára: Balogh Gábor. Zongorán közreműködött: Bernáth Viktória. Műsora: Dubessy: Arabesque.

Korcsoportjában az ország legtehetségesebb hallgatói voltak jelen, ahol a mi csepeli diákunk a leg muzikálisabb és a legszebb szaxofon hangot játszó volt a mezőnyben.

A zsűri a verseny után nagyon magas szinten nyilatkozott az egressys diákról és a felkészítő tanárjáról. A kitűnő eredmény mellett tanárját, Balogh Gábort a zsűri a legjobb felkészítő tanárként jutalmazta a díjkiosztáson.

A verseny után a zsűri méltatta a tanári munkát, ahol Balogh Gábor töretlenül minden alkalommal immár 18 éve hoz tanítványokat az országos versenyre, akik minden alkalommal a dobogó első és második fokára lépnek fel. Ez a kivételes eredmény egyúttal egy rekord is, amely magáért beszél. Jól tudni, hogy ilyen magasan képzett tanáraink vannak a kerületben és ilyen tehetséges növendékek.


A verseny fő célja a klasszikus szaxofon tantárgy, valamint a szaxofon melléktantárgy pedagógiai eredményeinek, az oktatás színvonalának, a kiemelkedő teljesítményeknek a bemutatása, és nem utolsó sorban a tehetségkutatás, mondta a felkészítő tanár, Balogh Gábor

 

 

Jazz-sikerek

 

Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendéke, Farkas Zsolt és zenekara a Szlovákiában megrendezésre került VÝSLEDKY – NOVÉ TVÁRE SLOVENSKÉHO JAZZU 2016 jazz-zenei versenyen az alábbi sikert érték el:


 I. helyezést ért el: Farkas Zsolt és zenekara    - A verseny legnagyobb felfedezettje: Farkas Zsolt (jazz-zongora)

A versenyre nevezni egy videofelvétel elküldésével lehetett, melyből a zsűri a 6 legjobb zenekart választotta ki, akik a döntőben játszhattak.

 

Iskolai program az év hátralévő részére:

 

december 3., szombat
 XV. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI KONCZ JÁNOS HEGEDŰVERSENY
 
december 4., vasárnap
 XV. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI KONCZ JÁNOS HEGEDŰVERSENY
 
december 9., péntek
 XVI. ORSZÁGOS HEGEDŰVERSENY Varga Tibor emlékére
 
december 10., szombat
 XVI. ORSZÁGOS HEGEDŰVERSENY Varga Tibor emlékére
 
december 11., vasárnap
 XVI. ORSZÁGOS HEGEDŰVERSENY Varga Tibor emlékére
 
december 14., szerda
09:00
 VIZSGA: Gitár, hárfa, harmonika,
 
12:00
 VIZSGA: klasszikus és jazz ütő
 
december 16., péntek
09:00
 VIZSGA: fuvola, klarinét, szaxofon
 
14:30
 VIZSGA: népi fúvós
 

Forrás: Balogh Gábor igazgató, Egressy Béni Református Művészeti Középiskola, Vienna Konservatorium Budapest, egressybeni.hu

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>