. Ma Emma napja van.
Az adománybolt megnyitott
2018-11-06 10:22:43
Az adománybolt megnyitott

Az adománybolt megnyitott

A megnyitó ünnepségen megjelent és köszöntötte a résztvevőket Buncsik Ildikó, a Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója,  Sepsi Zsigmond, a XXI. kerületi Szervezet területi elnöke, valamint a XXI. kerületi Önkormányzat részéről Szuhai Erika, a képviselő-testület Szociális- Egészségügyi és Fogyatékkel Élők Bizottságának elnöke. Részt vett Horváth Péter Zsolt, az MVK Budapesti szervezetének civil-szakmai igazgató-helyettese és Gálik Zita szociális igazgató-helyettes is. Eljött Staszkiv István, a Nagycsaládosok Csepeli Egyesületének elnöke és Staszkiv Katalin, az egyesület vezetőségi tagja. 

 

Az adománybolt hetente három alkalommal, hétfőn, kedden, szerdán, 10-18 óráig várja a vásárlókat. 
 
 

A Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének csepeli adományboltja (1215. Budapest, Ady Endre út 61-63) más adománybolthoz hasonlóan tárgy-adományokat társadalmi célok érdekében, nonprofit modellben áruba bocsátó üzlet.

 

Az adománybolt nemcsak a rászorulókon segít, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében hozzájárul a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is.

Hisz az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati eszközökhöz.

 
 

A csepeli Adománybolt létrehozásának fő célkitűzése, hogy új színfoltot vigyenek a hagyományos vöröskeresztes szervezeti tevékenységbe. Szeretnék, ha nagyon sok kerületi lakos jönne el hozzájuk adományozóként, vásárlóként, rászorulóként egyaránt. Így kívánnak túlmutatni a bolt alapfogalmán. Szándékaik szerint a bolt egy olyan hely, ahol szívesen nézelődnek, beszélgetnek az emberek, így a vöröskeresztes munkát is jobban megismerik. A boltban dolgozó önkéntesek évek óta kapcsolatban állnak a Vöröskereszttel és szívesen megosztják információikat az aktuális programokról. Remények szerint sok kisgyermekes Anyuka is jön majd a boltba, és amíg gyermekük a játszósarokban játszik, rajzol, könyvet nézeget, - ő nyugodtan vásárolhat.

A Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete olyan közösségi teret kíván létrehozni Csepelen, ahol jó ott lenni !

Céljuk, hogy kulturált körülmények között, alacsony áron juthassanak jó minőségű ruhához, cipőhöz, játékhoz és egyéb használati cikkekhez a szerényebb anyagi körülmények között élők. Szeretnék, ha a vásárlások alkalmával a kerületi szervezeti élettel, egyben a Vöröskereszt tevékenységével is mind szélesebb kör ismerkedhetne meg.
 
 
 
21. kerületi Hírhatár Online - Bárány Tibor
Forrás: voroskeresztbp.hu, facebook.com

Utoljára frissítve: 2018-11-06 10:48:44

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>