. Ma Béla napja van.
Átölelő védelem
2014-06-25 10:27:35
Átölelő védelem

Átölelő védelem

Rendszámfelismerő rendszert helyeztek működésbe Csepelen, mely a bűnmegelőzést segíti.

   

Az avató eseményen a Belügyminisztériumot képviselő Kontrát Károly hangsúlyozta: ennek a rendszernek a segítségével nemcsak fel lehet ismerni a lopott, körözött, forgalomból kivont, vagy lejárt műszaki vizsgával közlekedő gépjárműveket, hanem azonnal intézkedni is lehet, ami szerinte "komoly visszatartó erő". Úgy fogalmazott: "nem lesz érdemes Csepelen bűnt elkövetni". Példaértékűnek nevezte a csepeli beruházást és elmondta: érdemes más településeknek is tanulmányozniuk ezt a rendszert. A kormány minden területen rendet szeretne Magyarországon, és az ilyen fejlesztések összhangban vannak ezzel a céllal - hangoztatta a politikus.

 

Papp Péter, a csepeli rendőrkapitányság vezetője kiemelte, ebből a - Pannon Pajzs nevű - rendszerből nemcsak Csepelen, hanem más budapesti kerületekben vagy az agglomerációban is profitálhatnak az autótulajdonosok, mert a rendőrök olyan járműveknek is a nyomára akadhatnak, amelyeket máshol köröznek.

 

 "Csepel közbiztonsága mérföldkövének" nevezte a beruházást Borbély Lénárd alpolgármester. A projekt 15,5 millió forintból, önkormányzati finanszírozásban valósult meg.

 

Az Átölelő védelem elnevezésű projekt keretében éjjel-nappal hat, nagy felbontású rendszámfelismerő kamera pásztázza a Csepelre bevezető utakat. A rendszer a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala és az Országos Rendőr-főkapitányság adatbázisaira támaszkodva nagy hatékonysággal szűri ki az említett "problémás" gépjárműveket. Lehetőség lesz rendszám, rendszámtöredék, szín, típus vagy az áthaladás időpontja szerinti későbbi visszakeresésre is. A rendszert a Gubacsi hídra telepített kamerával már egy éve tesztelik.

 

Az eseményen jelen volt Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere is.

 

Forrás: MTI

Foto: defence.blog.hu

Utoljára frissítve: 2014-07-10 21:23:42

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>