. Ma György napja van.
Adományboltot nyit a Vöröskereszt Csepelen
2018-10-17 12:35:48
Adományboltot nyit a Vöröskereszt Csepelen

Adományboltot nyit a Vöröskereszt Csepelen

Még néhány hét és megnyitja kapuit a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének adományboltja Csepelen, az Ady Endre úton, a papírgyári buszmegállónál.

 

A fővárosban ez lesz a második vöröskeresztes adománybolt (az első Zuglóban nyílt 2015 májusában). A kedvező fogadtatás és a jó tapasztalatok nyomán november elején Csepelen, a Magyar Vöröskereszt csepeli szervezetének székházában nyílik meg az új adománybolt.

 

A közelgő Karácsony révén nagy érdeklődésre számítanak, hiszen - hasonlóan az eddig szervezett szociális vásárokhoz - a bolt keretei között is kedvező áron juthatnak az érdeklődő vásárlók árucikkekhez, ruhához, cipőhöz, játékhoz. A befolyó összeggel a Magyar Vöröskereszt szociális munkáját támogatják majd a vásárlók.

 

A vöröskeresztes önkéntesek már most készülődnek a nyitásra, s nagyon izgatottan várják a november elejére tervezett nyitás időpontját.

* * *

A csepeli Adománybolt létrehozásának fő célkitűzése, hogy új színfoltot vigyenek a hagyományos vöröskeresztes szervezeti tevékenységbe. Szeretnék ha nagyon sok kerületi lakos jönne el hozzájuk adományozóként, vásárlóként, rászorulóként egyaránt. Így kívánnak túlmutatni a bolt alapfogalmán.
 
A fővárosi és csepeli vöröskeresztes szervezet szándékai szerint a bolt egy olyan hely, ahol szívesen nézelődnek, beszélgetnek az emberek, így a vöröskeresztes munkát is jobban megismerik. A boltban dolgozó önkéntesek évek óta kapcsolatban állnak a Vöröskereszttel és szívesen megosztják információikat az aktuális programokról.
 
Ez a bolt egy olyan hely, ahol az adományozó össze is találkozhat azzal, akihez adománya kerül. A remények szerint sok kisgyermekes Anyuka is jön majd a boltba, és amíg gyermekük a játszósarokban játszik, rajzol, könyvet nézeget, - ő nyugodtan vásárolhat.
A Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete olyan közösségi teret kíván létrehozni Csepelen, ahol jó ott lenni.
 
KÖRNYEZETTUDATOSSÁ VÁLSZ:
Leadhatod használt és jó állapotú ruháidat, egyéb használati tárgyaidat.
 
JÓTÉKONYKODSZ:
Az itt leadott adományokat eljuttatjuk a rászorulókhoz.
 
TÁMOGATÁST NYÚJTASZ:
Az adományboltnak felajánlott adományok árusításából származó bevételt rászorulók támogatására fordítjuk.
 
 
 

 

21. kerületi Hírhatár Online - Bárány Tibor

 

Forrás: https://www.facebook.com/voroskeresztdelpest/

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>