. Ma Auguszta napja van.
A Momentum szempontjából...
2019-11-07 19:46:20
A Momentum szempontjából...

A Momentum szempontjából...

Az ünnepségről sikeresen elkéstem, mert bár nagyjából kész tények elé állította az ellenzéki pártokat a 11 órás megbeszélésen a Fidesz tárgyalódelegációja, az előterjesztések kevesebb, mint fél órával az ülés kezdete előtt kerültek fel, így a módosítókat villámtempóban kellett megszövegezni. (Az ellenzéki pártok részéről én vállaltam a módosítók elkészítését.)
 
A megbízólevél átvétele és az eskütétel után bár volt némi rossz előérzetem, azért még tudtam mosolyogni. Az ülés után sajnos már nem.

 

Sokat foglalkozik vele tegnap óta a csepeli közvélemény helyi politikával foglalkozó része, hogy ki a hibás azért, hogy minden bizottságban és testületben többségben van a Fidesz, annak ellenére, hogy nem szerzett többséget a választáson. (18-ból 9 képviselőjük van a polgármesterrel együtt, akinek az elterjedt tévhittel szemben nem dönt a szava szavazategyenlőségnél.)

 

A tények magukért beszélnek, az előterjesztések nagy része 11-7 arányban került végül megszavazásra, a Buckai Szövetség és az LMP képviselője (Pákozdi József és Tóth Sándor) szavazott konzekvensen a Fidesz képviselőivel.

 

Számomra ez csak részben volt meglepő, hiszen Pákozdi József közölte többünkkel már előző nap, hogy el fogja vállalni az alpolgármesterséget és nem fog foglalkozni a 8 ellenzéki pártképviselővel, mert az LMP-t úgyis meg fogja venni a Fidesz, és nem fogunk tudni 9-en egy tömbben szavazni. Ezzel utólag sajnos nem tudok vitatkozni.

 

Elég nagy meglepetés volt számomra, hogy az ülésen szembesültem, hogy az ellenzéki delegáltak közül nem csak a Buckai Szövetség jelöltjeit, de az LMP-jét is a Fidesz terjesztette elő. Ezáltal nem maradt sok mozgástere a maradék 4 pártnak.

 

Az LMP visszaélt az ellenzéki együttműködés során szerzett mandátumával. Nagy csalódás volt ez számomra, még azzal együtt is, hogy egy nyilvánvalóan megszűnő pártról beszélünk. Igazából csak annyit vártam volna, hogy azt mondja Tóth Sándor, hogy bocsánat, de én nem akarok veletek tovább közösködni, én már megegyeztem a Fidesszel.

 

Természetesen megértem, hogy van az a pénz, aminek a feléért megérte ez a sunnyogás. Tóth Sándor egy személyben lett a fenntarthatósági bizottság elnöke és a városfejlesztési kft. felügyelőbizottsági tagja (akit Borbély Lénárd elnöknek javasol).

 

A lehetőség, hogy olyan működést alakítsunk ki a szabályzatok segítségével, ami végre nem az erő fitogtatásán múlik, elúszott. Egyedüli remény erre, hogy Pákozdi József tartja a szavát, és valóban ellenzéki alpolgármesterként tevékenykedik. Ez alatt azt az ígéretét értem, hogy amennyiben a Fidesz erőből, párbeszéd nélkül akarja vezetni a kerületet, lemond erről a tisztségéről. Ezt majd az idő eldönti.

 

Végül pár statisztika a tegnapi ülés után kialakult személyi struktúráról, amik jól szemléltetik az arányosságot.

Képviselőtestület megválasztott tagjai:
9 Fidesz, 1 Buckai Szövetség, 1 LMP, 7 egyéb ellenzéki (Momentum, Jobbik, MSZP, DK)

Alpolgármesterek:
2 Fidesz, 1 Buckai Szövetség

Bizottsági elnökök:
2 Fidesz, 1 LMP, 1 egyéb ellenzéki (a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság elnöke mindig ellenzéki szokásjog szerint)

Bizottsági alelnökök:
3 Fidesz, 1 Buckai Szövetség, 1 egyéb ellenzéki

Bizottsági külsős tagok:
8 Fidesz (ebből 2 az indoklás szerint civil, nem pártképviselő), 4 Buckai Szövetség, 1 LMP, 0 egyéb ellenzéki

Önkormányzati cégek felügyelőbizottsága:
7 Fidesz (ebből 1 önkormányzati dolgozó az indoklás szerint), 1 Buckai Szövetség, 1 LMP, 0 egyéb ellenzéki

 

Végezetül csak annyit ígérek, hogy a kialakult helyzetben a pénzügyi ellenőrzést még sokkal komolyabban fogom venni, mint a mérhető támogatottsággal rendelkező csepeli ellenzéki pártok egyetlen bizottsági elnöke.

 

Dukán András Ferenc - Momentum

 

Forrás: Facebook.com

Címfotó: wikipedia - Belavagyok munkája

Utoljára frissítve: 2019-11-07 19:50:45

További híreink
Munka vagy ellehetetlenítés?!
"Az elmúlt napon a Momentumos ellenzéki képviselőtársam Dukán András Ferenc facebook hivatalos oldalán közzétett egy bejegyzést, miszerint konzekvensen együtt szavaztam a...
2019-11-13 21:23:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Botrányosan rossz közlekedési kapcsolatok...
Horváth Gyula önkormányzati képviselő a reménybeli atlétikai fejlesztések kapcsán foglalta össze gondolatait közösségi oldalán.
2019-11-13 21:11:19, Hírek, Vélemény Bővebben
Csepel - a Buckai Szövetség nézőpontjából...
Egy DK-s és egy Momentumos vélemény után most újabb nézőpontból szemlélhetjük meg a november 6-ai csepeli képviselő-testületi ülést... Volt-e valós szándéka az ellenzé...
2019-11-08 15:31:51, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>